V noci uviazli na hrebeni Nízkych Tatier českí turisti

NETKY.SK • 20 Január 2014, 14:26 • 2 min
V noci uviazli na hrebeni Nízkych Tatier českí turisti

POPRAD – Dnes v noci zasahovali horskí záchranári na hrebeni Nízkych Tatier. Pomoc horskej služby potrebovala trojica českých turistov, ktorí sa nachádzali pod vrcholom Veľká Chochuľa.

slovakia

left justify in out

Turisti patrili k väčšej skupine, ktorá sa rozhodla prejsť po hrebeni z Donovalov na Ďurkovú. V nedeľu sa pre nepriaznivé poveternostné podmienky rozhodli pre bivak. Trojica turistov nedokázala pokračovať za svojimi kolegami do útulne Ďurková, preto požiadali záchranárov o pomoc. Záchranári po príchode turistom dali teplé oblečenie a dostali ich do závetria pod hlavným hrebeňom Nízkych Tatier. Následne spolu zostúpili dolinou Vyšné Kobyliarky do obce Liptovská Lúžna. Keďže turisti nepotrebovali ďalšie ošetrenie, odišli do svojho ubytovacieho zariadenia, informovala Horská záchranná služba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies