V noci sa darilo našim trom obrancom

NETKY.SK • 22 November 2019, 08:46 • 2 min
V noci sa darilo našim trom obrancom

USA - Andrej Sekera začína v Dallase ukazovať svoje kvality. Počas nočného zápasu proti Winnipegu sa dokonca zapísal do štatistík bodovania. Za Boston bodoval zase jeho kapitán Zdeno Chára.

slovakia

left justify in out

Dallas, ktorého dres oblieka aj slovenský obranca Andrej Sekera, je v neskutočnej forme. "Hviezdam" sa už pomaly začínajú vyplácať nákupy, ktoré zrealizovali pred aktuálnou sezónou, veď vyhrali už piaty zápas v rade. Sekera sa pri nočnej výhre nad Winnipegom 5:3 podieľal jednou asistenciou v druhej časti stretnutia, keď jeho strelu od modrej čiary dorazil do siete Mattias Janmark a oslávil tak návrat po zranení. Pre slovenského obrancu to bola druhá asistencia i bod v sezóne.

 

 

Jeden z gólov Stars strelil český útočník Radek Faksa a bodoval v ôsmom zápase za sebou. Najlepší duel v drese "hviezd" odohral Corey Perry, ktorý si pripísal tri asistencie. Tridsaťtriročný Sekera bol na ľade takmer 20 minút, okrem asistencie zaznamenal plusový bod a dve strely.

 

 

Víťazstvo Bostonu nad Buffalom (3:2) zariadili najväčšie útočné esá Bruins. Dva góly strelil Brad Marchand, ďalší pridal David Pastrňák a ako prvý hráč v tejto sezóne sa dostal na hranicu 20 presných zásahov. Boston natiahol sériu s minimálne bodom na šesť duelov. Výrazný podiel na úspechu mal brankár Tuukka Rask, ktorý chytil 36 striel a v tretej tretine sa navyše blysol fantastickým zákrokom vyrážačkou. 

 

 

"Bol to super zákrok v štýle Dominika Hašeka," povedal tréner Bostonu Bruce Cassidy. Kapitán Bostonu Zdeno Chára zaznamenal piatu asistenciu v sezóne, keď jeho strelu od modrej úspešne tečoval Marchand a vyrovnal na 1:1. Štyridsaťdvaročný Chára strávil na ľade 25 minút a 50 sekúnd a bol najvyťaženejším hráčom zápasu. Počas 27 striedaní zaznamenal plusový bod a jednu strelu.

 

 

Zo Slovákov bol v akcii aj ďalší obranca Erik Černák a rovnako zažil radosť z výhry. Jeho Tampa Bay uspela na ľade Chicaga 4:2, hoci nastúpila bez zraneného útočníka Nikitu Kučerova a po prvej tretine sa na ľade neobjavil ďalší kľúčový hráč a kapitán tímu Steven Stamkos. Hviezdny útočník Blackhawks Patrick Kane zaznamenal 600. asistenciu v kariére a bodoval v jedenástom zápase za sebou.

 

img

 

Černák bol na ľade 18 minút a 16 sekúnd, zaznamenal mínusový bod, dve trestné minúty, jednu strelu a rozdal štyri "hity".

 

 

Výsledky nočných zápasov NHL:

Boston - Buffalo 3:2 /CHÁRA za domácich 0+1/

Carolina - Philadelphia 3:5

Columbus - Detroit 5:4

Florida - Anaheim 5:4 pp

New York Islanders - Pittsburgh 4:3 pp

Minnesota - Colorado 3:2

Nashville - Vancouver 3:6

St. Louis - Calgary 5:0

Chicago - Tampa Bay 2:4

Dallas - Winnipeg 5:3 /SEKERA za domácich 0+1/

Arizona - Toronto 1:3

Vegas - San Jose 1:2 pp

Los Angeles - Edmonton 5:1

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona