V noci rátajte s búrkami a krupobitím

NETKY.SK • 7 August 2019, 17:03 • 2 min
V noci rátajte s búrkami a krupobitím

BRATISLAVA - Silné búrky s krúpami majú v nočných hodinách najviac zasiahnuť sever Slovenska. V okrese Liptovský Mikuláš upozorňujú meteorológovia aj na riziko povodní. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Výstrahy druhého stupňa pred búrkami vydal SHMÚ pre severné okresy Trenčianskeho, Trnavského a Žilinského kraja, ako aj okresy Liptovský Mikuláš a Brezno. Platia od 20.00 do 3.00 h.

 

Búrky však môžu zasiahnuť celé Slovensko, výstraha prvého stupňa pre celé územie platí až do štvrtkového (8. 8.) rána, do 6.00 h.

 

Noc bude živelná

 

Tie najsilnejšie búrky počas dnešného dňa sa očakávajú vo večerných a nočných hodinách. Od západu k nám postúpi studený front.

 

Nad Moravou a Rakúskom sa začnú tvoriť silné búrky, ktoré postúpia nad naše územie.

 

Tieto večerné, frontálne búrky už budú sprevádzané okrem lejaku najmä zosilnením vetra, ktorý môže v nárazoch dosahovať až 25 m/s. 

 

Okrem silného vetra a zrážok budú búrky príznačné aj vysokou bleskovou aktivitou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona