V noci opäť prituhne, na severe a východe Slovenska hrozia ľadové povodne

NETKY.SK • 21 Január 2017, 14:14 • 2 min
V noci opäť prituhne, na severe a východe Slovenska hrozia ľadové povodne

BRATISLAVA - Počas nasledujúcich nocí na Slovensku opäť prituhne.

slovakia

left justify in out

Na väčšine územia treba počítať so silnými mrazmi. Na cestách sa môže tvoriť poľadovica. Najmä na severe a východe Slovenska hrozia ľadové povodne.

 

Výstraha prvého stupňa pred nízkymi teplotami platí pre dnešnú a nedeľňajšiu noc (22. 1.) takmer pre všetky kraje okrem Bratislavského, Košického a Prešovského kraja. Teplota môže miestami klesnúť na mínus 15 až mínus 18 stupňov Celzia. S mrazmi treba počítať aj v nedeľu a v pondelok ráno (23. 1.). Takéto teploty môžu uškodiť zdraviu, varuje na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

 

Silnejšie mrazy trápili predchádzajúce dni ľudí nielen počas nocí. "Napríklad, na Sliači sme v piatok (20. 1.) zaznamenali už druhý arktický deň za sebou (maximum teploty mínus desať stupňov Celzia a menej)," píšu meteorológovia na Facebooku. V týchto dňoch to podľa nich bola najchladnejšia oblasť v rámci celého Slovenska, čo sa týka maximálnej dennej teploty.

 

Nízke teploty môžu na mokrých cestách spôsobiť poľadovicu, upozorňuje Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnosť.sk. Tvoriť sa môže najmä pri vodných tokoch a mostoch. Cestári nevylučujú, že namŕzať bude aj naviaty sneh.

 

Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných ciest a cesty I., II., III. triedy a horské priechody sú zjazdné. Prevažne na severnom a strednom Slovensku sa na vozovkách nachádza kašovitý utlačený sneh.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona