V noci nás čaká silný dážď a búrky

NETKY.SK • 5 Apríl 2019, 21:09 • 2 min
V noci nás čaká silný dážď a búrky

BRATISLAVA – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na silný dážď vo veľkej časti Slovenska. V tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa platnú od polnoci. Informuje o tom na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí pre Banskobystrický, Košický, Prešovský a Žilinský kraj. "Očakáva sa výskyt dažďa alebo búrok s celkovým úhrnom zrážok 35 až 45 milimetrov. Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," uviedli meteorológovia.

 

img

 

Počasie na našom území začal ovplyvňovať studený front, ktorý sa nad našou oblasťou vlní a tak postupuje pomalšie, pričom prináša výdatnejšie zrážkové úhrny. 

 

Zrážky sa nad naše územie postupne presúvajú zo západného nad stredné Slovensko. Búrky môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu. Trvať by mali aj počas celej soboty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona