V noci na nedeľu najočakávanejší duel roka: "Tomi Kid" favorizuje Kovaľova

NETKY.SK • 18 November 2016, 11:57 • 2 min
V noci na nedeľu najočakávanejší duel roka: "Tomi Kid" favorizuje Kovaľova

LAS VEGAS - V noci na nedeľu privíta novučičká T-Mobile Arena v Las Vegas najočakávanejší profesionálny boxerský súboj tohto roka.

slovakia

left justify in out

V modernom boxe sa nestáva často, aby na seba narazili dvaja pästiari z top 5 v rebríčku naprieč hmotnostnými kategóriami, stretnutie Sergeja Kovaľova s Andrem Wardom tak bude pre fanúšikov odvetvia naozajstným sviatkom.

 

Rus podľa špecializovaného magazínu The Ring figuruje na druhom mieste, Američan na štvrtom. Obaja vstúpia medzi štyri rohy s 30 víťazstvami a nulou v kolónke prehier (Kovaľov 26 KO, na konte aj 1 remíza - Ward 15 KO), ale tu sa podobnosti končia. Kovaľov celú profesionálnu kariéru bojuje v poloťažkej váhe, kde ho všeobecne považujú za lídra. Bude obhajovať opasky troch zo štyroch najprestížnejších organizácií WBA, IBF i WBO. Na opačnej strane Ward ako bývalý šampión superstrednej váhy má v poloťažkej divízii za sebou len tri zápasy. Bez problémov si poradil s Britom Paulom Smithom, Kubáncom Sullivanom Barrerom aj Alexandrom Brandom z Kolumbie.

 

Kovaľov disponuje drvivou silou svojich úderov, Ward patrí k najlepším technikom a taktikom histórie. Slovenský bývalý profesionálny boxer Tomáš Kovács v tejto konfrontácii favorizuje obhajcu titulov pred vyzývateľom. "Myslím si, že práve poloťažká hmotnostná kategória môže divákom ukázať kvalitný box. Celkovo veľmi podporujem Kovaľova a predpokladám, že to zvládne," uviedol "Tomi Kid" pre TASR.

 

Tradičný predzápasový "pohľad z očí do očí" sa zaobišiel bez kontroverzií, hoci Ward namiesto podania ruky zvolil pozdrav zovretými päsťami.

 

poloťažká váha:

Sergej Kovaľov (Rus.) - Andre Ward (USA) o tituly WBA, IBF a WBO /nedeľa 20. novembra, po 3.00 h SEČ, Sport2 TV/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies