V noci na nedeľu bolo na niektorých miestach menej ako 6 stupňov Celzia

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 12:01 • 2 min
V noci na nedeľu bolo na niektorých miestach menej ako 6 stupňov Celzia

BRATISLAVA - Na niektorých miestach Slovenska sa v noci zo soboty (30.6.) na nedeľu ochladilo na menej ako šesť stupňov Celzia. Nasledujúca noc bude s veľkou pravdepodobnosťou ešte chladnejšia, informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti Facebook.

slovakia

left justify in out

"V noci sa nad územím Slovenska nachádzal chladný a suchý vzduch. Na väčšine územia, s výnimkou severu, sa zmenšila oblačnosť a aj zoslabol vietor. Vytvorili sa tak pomerne priaznivé podmienky na výraznejší pokles teploty vzduchu," píše SHMÚ.

 

Najlepšie podmienky boli v Trenčianskom, Banskobystrickom, ale aj v Žilinskom kraji, kde bolo menej oblačnosti. Na menej ako šesť stupňov Celzia sa ochladilo v niektorých lokalitách na Myjave či na Záhorí.

 

Prízemný mráz SHMÚ na svojich staniciach nezaznamenal. Najnižšiu prízemnú teplotu vzduchu ústav nameral v Piešťanoch a v Kuchyni pri Malackách, v oboch prípadoch 1,8 stupňa Celzia. Najnižšia teplota vzduchu vo výške dva metre nad zemou bola v obci Nová Lehota pri Handlovej, a to 2,2 stupňa Celzia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona