V noci budú ľudia pred Starou tržnicou spať vonku

NETKY.SK • 20 November 2014, 13:28 • 2 min
V noci budú ľudia pred Starou tržnicou spať vonku

BRATISLAVA - Pred Starou tržnicou v Bratislave si dnes ľudia na vlastnej koži vyskúšajú, aké je to prespať v chladnej novembrovej noci bez strechy nad hlavou.

slovakia

left justify in out

Akcia Noc vonku chce verejne vyjadriť podporu ľuďom, ktorí prišli o svoje domovy. Agentúru SITA o tom informoval Sergej Kára z Občianskeho združenia Vagus.

 

Noc vonku je medzinárodná aktivita, ktorá sa tento rok v rovnaký večer koná v Bratislave a 14 českých mestách. Cieľom je verejne vyjadriť podporu ľuďom, ktorí prišli o svoje domovy, zoznámiť sa s problematikou života na ulici prostredníctvom diskusií a vyskúšať si na vlastnej koži, aké to je byť vonku počas mrazivej novembrovej noci. "Možno sa pýtate, čo sa vaším spánkom na ulici zmení. Spoločne ukážeme kompetentným, že nám záleží na tom, aby sa závažný problém bezdomovectva začal riešiť koncepčne a aktívne. Zároveň si každý z vás prežije ten pocit, keď strávime noc sami uprostred ulice a ten sa nedá opísať, ale iba prežiť," vysvetlil Kára. Ako ďalej uviedol, na spánok je nutné si priniesť teplé oblečenie, spacák a podložku. Zabezpečené sú kartóny a možnosť využiť WC. 

 

Súčasťou akcie je diskusia na tému Načo nám je solidarita? s ombudsmankou Janou Dubovcovou, ktorá verejne chráni ľudské práva spolu s predstaviteľmi neziskových organizácií a katedry Sociálnej práce PdF UK v Bratislave. Počas večera zahrá kapela Swingang. 

 

Noc vonku je súčasťou mestského festivalu Mesiac bez domova, ktorý je v Bratislave od 13. novembra do 13. decembra a podporuje ľudí bez domova. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies