V Nízkych Tatrách pomáhali stratenému ukrajinskému snoubordistovi

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 09:08 • 2 min
V Nízkych Tatrách pomáhali stratenému ukrajinskému snoubordistovi

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - V utorok (8.3.) popoludní zasahovali v Nízkych Tatrách horskí záchranári. O pomoc ich požiadala matka 26-ročného ukrajinského snoubordistu, ktorý sa v stanovený čas nedostavil na hotel, kde ho čakala a neodpovedal na telefonáty.

slovakia

left justify in out

Syn mal podľa jej informácií jazdiť niekde v oblasti freeride zóny v Derešoch. Po čase sa s ním podarilo telefonicky spojiť. Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) ho požiadali o zaslanie GPS súradníc s jeho polohou a súčasne bola požiadaná o lokalizáciu mobilného telefónu aj stála služba Prezídia Policajného zboru SR. "Na základe získaných údajov sme strateného muža našli pod sedlom Poľany. Bol v poriadku, len mierne podchladený a značne vyčerpaný. Zistili sme, že sa na snouborde spustil do Vajskovskej doliny, odkiaľ si však pre zlý signál nemohol zavolať pomoc," uvádza HZS na svojej internetovej stránke.

 

Muž sa podľa nich snažil vrátiť na hrebeň, no dlhý výstup v hlbokom snehu, strmým a lavinóznym terénom, navyše v hmle ho stál veľa síl a nevládal pokračovať ďalej. Po zateplení a posilnení, zostúpil spolu so záchranármi HZS Vajskovskou dolinou, odkiaľ ho previezli na Srdiečko. Neskôr bol dopravený do Jasnej, kde bol ubytovaný.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona