V Nízkych Tatrách padla lavína: Zabila lyžiara!

NETKY.SK • 18 Marec 2013, 12:13 • 2 min
V Nízkych Tatrách padla lavína: Zabila lyžiara!

VAJSKOVSKÁ DOLINA - Pri páde lavíny vo Vajskovskej doline v Nízkych Tatrách v sobotu 16. marca utrpel jeden z lyžiarov zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol.

slovakia

left justify in out

Ako na svojej stránke informuje Horská záchranná služba (HZS), v sobotných popoludňajších hodinách oznámil slovenský lyžiar na linku tiesňového volania HZS pád lavíny vo Vajskovskej doline. Jednému lyžiarovi sa podarilo z lavíny ujsť, druhý v nej zostal zakliesnený s viacpočetnými poraneniami.

"Na mieste pádu lavíny nebolo pokrytie GSM signálom, preto sa nestrhnutý lyžiar rozhodol pustiť dolinou, aby nahlásil záchranárom, čo sa stalo," uvádza sa na stránke.

Hneď po nahlásení lavínovej nehody bola požiadaná Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) o súčinnosť. Na palubu vrtuľníka nastúpili dvaja záchranári na Trangoške. Zraneného po prílete stabilizovali a naložili do vrtuľníka. "Aj napriek enormnej snahe všetkých záchranárov zranený v banskobystrickej nemocnici podľahol svojim zraneniam," dodáva sa na stránke HZS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies