V nížinách môže podľa meteorológov napadnúť až desať centimetrov snehu

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 17:09 • 2 min
V nížinách môže podľa meteorológov napadnúť až desať centimetrov snehu

PRAHA - Na juhozápade Českej republiky bude od dnešného večera snežiť. V nížinách by podľa meteorológov mohlo napadnúť desať centimetrov snehu, na horách až 20 centimetrov. Informoval o tom Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

V kombinácii so silným vetrom sa budú na cestách tvoriť snehové jazyky, a to nielen na horách. V noci a vo štvrtok dopoludnia sa prechodne vyskytnú už v polohách nad 500 metrov.
     

V čerstvom severozápadnom prúdení sa okolo tlakovej níže nad Pobaltím do Česka zosilňuje prílev studeného a vlhkého vzduchu. V noci a vo štvrtok bude cez ČR prechádzať frontálna vlna, uviedol podľa ČRo Český hydrometeorologický ústav.
     

V studenom vzduchu za touto frontálnou vlnou prídu vo štvrtok popoludní a večer ďalšie početné snehové prehánky, sprevádzané intenzívnym snežením a krátkodobým znížením dohľadnosti.
     

Výstraha na silné sneženie platí od dnešnej 21.00 h do štvrtkovej 21.00 h pre Prahu a kraje Stredočeský, Karlovarský, Plzenský, Ústecký a Vysočinu.
     

Súčasný silný vietor, ktorý ČR trápi už dva dni, bude dnes večer a v noci už slabnúť. Výnimkou budú juhozápadné Čechy, kde aj vo štvrtok môže mať prechodne v nárazoch rýchlosť až 25 metrov za sekundu (90 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies