V Nitrianskom kraji vyčíňali vandali a zlodeji na cintorínoch

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 12:47 • 2 min
V Nitrianskom kraji vyčíňali vandali a zlodeji na cintorínoch

NITRA - Policajti v Nitrianskom kraji riešia nové prípady vandalizmu a krádeží na cintorínoch. V obci Vlčany v okrese Šaľa neznámy páchateľ poškodil rodinný náhrobok.

slovakia

left justify in out

"Ten si dal spolu s manželkou pre seba a svoju rodinu zhotoviť 70-ročný muž. Pri ich návšteve na cintoríne zostali obaja manželia v šoku, keď zistili, že im niekto z pomníka odrazil horné rohy. Majiteľom tak vznikla škoda za 1200 eur," uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Policajti z Obvodného oddelenia vo Vlčanoch po neznámom vandalovi pátrajú. Začali v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre prečin hanobenia miesta posledného odpočinku. 
     

V Jelšovciach v Nitrianskom okrese sa na miestny cintorín zasa upriamili zlodeji. "Dvanástich majiteľov hrobov okradli o vázy a svietniky. Spôsobili im tak škodu za približne 820 eur. Prípad rieši nitriansky vyšetrovateľ, ktorý začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre zločin krádeže," uviedla Čuháková.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona