V Nitrianskom kraji pribúdajú obete kryptomenových podvodníkov

NETKY.SK • 9 November 2022, 16:00 • 2 min
V Nitrianskom kraji pribúdajú obete kryptomenových podvodníkov

NITRA - Polícia v Nitrianskom kraji zaznamenala viacero oznámení občanov, ktorí sa nechali oklamať kryptomenovými podvodníkmi. Aktuálne rieši prípad 67-ročného muža, ktorý prijal telefonický hovor z neznámeho čísla.

slovakia

left justify in out

Mužský hlas sa mu predstavil a distingvovane s anglickým prízvukom mu oznámil, že na jeho meno bol založený bitcoinový účet, na ktorom je 4500 eur. Ak ich volaný chce, musia sa dohodnúť na prevode. Muž si podľa pokynov volajúceho nainštaloval do svojho počítača aplikáciu a prostredníctvom kamery poslal fotokópiu svojej bankomatovej karty a všetky údaje na prístup k nej, informovala polícia. Následne mužovi odišlo z účtu 2000 eur, vzápätí mu bol poskytnutý úver vo výške 16.300 eur. Z neho odišli platby na iný účet v sumách 6000 eur, 5000 eur a ďalších 5000 eur. Majiteľ účtu si následne všimol, že mu bol poskytnutý ďalší úver v sume 10.860 eur a opäť odišli platby na cudzí účet v sumách 6000 eur a 5400 eur. Polícia upozorňuje občanov, aby nikdy neposkytovali svoje osobné údaje, číslo platobnej karty a ani iné údaje k nej neovereným zdrojom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies