V NItre zaregistrovali siedmich kandidátov na post primátora

NETKY.SK • 22 September 2014, 07:03 • 2 min
V NItre zaregistrovali siedmich kandidátov na post primátora

NITRA – V meste pod Zoborom o post primátora prejavili záujem siedmi kandidáti. Ako informoval agentúru SITA prednosta Mestského úradu (MsÚ) v Nitre Igor Kršiak, dvaja predložili aj podpisy od občanov ako nezávislí kandidáti.

slovakia

left justify in out

„Petičné hárky predložili Róbert Švec a pán Damašek, ostatných nominovali politické strany,“ povedal Kršiak. Súčasného primátora Jozefa Dvonča podporuje koalícia SMER-SD, KDH a SNS a za Kresťanskú ľudovú stranu kandiduje stavebný inžinier Viliam Mokráň, neúspešný kandidát na post primátora aj župana v Nitre. Komunistická strana Slovenska podporí Pavla Leštinského, ktorého postavili aj v roku 2009, vtedy sa však svojej kandidatúry vzdal. O primátorské kreslo má záujem aj Ján Kovarčík, bývalý mestský a parlamentný poslanec za HZDS, tentoraz ho však nominovala strana Národ a spravodlivosť. „Jedinou kandidujúcou ženou na post primátora v Nitre je pani Tekeliová za stranu Sieť,“ doplnil Kršiak. Ešte v piatok boli známi iba traja kandidáti – Jozef Dvonč, Róbert Švec a Tomáš Galbavý. Kandidačnú listinu však bývalý parlamentný poslanec Galbavý nakoniec neodovzdal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies