V Nitre sa konal 6. ročník MSR v modernej gymnastike

NETKY.SK • 10 September 2018, 21:35 • 2 min
V Nitre sa konal 6. ročník MSR v modernej gymnastike

NITRA - Špeciálne olympiády Slovensko v spolupráci s občianskym združením Arabeska, podporou mesta Nitra a Nitrianskeho samosprávneho kraja zorganizovali 6. ročník majstrovstiev Slovenska Špeciálnych olympiád v modernej gymnastike.

slovakia

left justify in out

 Súťaž mala vďaka účasti športovkýň z Talianska, USA a Veľkej Británie medzinárodný charakter.

"Gymnastky súťažili vo viacerých vekových kategóriách so švihadlom, obručou, kuželami, stuhou, ale aj viacboj. Dievčatá sa na svoje vystúpenia dôsledne pripravovali, čo sa prejavilo na ich výborných výkonoch," zhodnotila Eva Gažová, národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko.

Medzi súťažiacimi vynikli Gizela Billíková a Dominika Radojevská, ktoré budú Slovensko reprezentovať aj na Svetovej letnej špeciálnej olympiáde v Abú Zabí. Billíková bodovala v cvičeniach so stuhou a kuželami a vo viacboji. Radojevská sa v rámci svojej úrovne tešila z víťazstva v cvičeniach so stuhou, obručou, švihadlom a takisto vo viacboji. Vo vystúpeniach unifikovaných dvojíc, športovkýň s a bez mentálneho postihnutia, sa darilo v cvičeniach so švihadlom a s loptou Paulíne Rieglovej a Marine Dkhokovej. Všetky gymnastky sú z občianskeho združenia Arabeska v Nitre.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona