V Nitre rozšírili zákaz pitia alkoholu na verejnosti aj na sídliská

NETKY.SK • 26 November 2015, 16:01 • 2 min
V Nitre rozšírili zákaz pitia alkoholu na verejnosti aj na sídliská

NITRA - Zákaz pitia alkoholu na verejnosti bude v Nitre platiť už aj na vybraných uliciach na sídliskách. Schválili to dnes mestskí poslanci na zastupiteľstve.

slovakia

left justify in out

 V súčasnosti je v Nitre zakázané piť alkohol v uliciach Starého Mesta od 22:00 do 6:00. Za porušenie zákazu môže mestská polícia uložiť pokutu do výšky 33 eur. Skupina poslancov navrhla zákaz rozšíriť aj na najväčšie sídliská Klokočina a Chrenová. Odôvodnili to snahou o zvýšenie komfortu bývania na sídliskách, pretože „obyvatelia sú opakovane vystavení rušeniu nočného pokoja, ktoré je spojené s pitím alkoholických nápojov pod oknami obytných domov, pri stánkoch s občerstvením, na detských ihriskách a podobne,“ uviedli poslanci Daniel Hecht, Petra Ajdariová a František Hollý vo svojom návrhu.

 

Zákaz bude platiť od pondelka do nedele vždy od 6:00 do 2:00 nasledujúceho dňa na uliciach Alexyho, Bazovského, Beethovenova, Bellova, Benkova, Slančíkovej, Čajkovského, Dlhá, Dunajská, Fatranská, Jurkovičova, Karpatská, Kmeťova, Kremnická, Ľudovíta Okánika, Mikovíniho, Murániho, Nábrežie mládeže, Na Hôrke, Novomeského, Partizánska, Petzvalova, Piešťanská, Popradská, Považská, Rýnska, Škultétyho, Tokajská, Topoľová, Trieda Andreja Hlinku, Viničky, Výstavná, Zvolenská. Na organizované podujatia sa zákaz vzťahovať nebude.

 

V rovnakom čase bude zakázané piť alkohol aj na nástupištiach mestskej hromadnej dopravy, na cintorínoch, v zdravotníckych zariadeniach, na detských ihriskách a v ich bezprostrednom okolí, v areáloch škôl, školských zariadení a centier voľného času a ich okolí. Poslanci návrh predložili už na predošlom zastupiteľstve, zákaz mal platiť každý deň od 9:00 do 8:00 nasledujúceho dňa. Nitrianska prokuratúra k nemu vydala protest. „Prokuratúra mala taký názor, aby sa nepaušalizovalo mesto ako miesto a celý deň ako čas, skôr by sa malo reagovať na kritické a rizikové miesta a čas,“ informoval prednosta nitrianskej radnice Igor Kršiak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona