V Nitre pristavili už tretí chladiarensky príves pre obete koronavírusu. Na pohreb či kremáciu sa čaká aj dva týždne

NETKY.SK • 13 Január 2021, 13:59 • 2 min
V Nitre pristavili už tretí chladiarensky príves pre obete koronavírusu. Na pohreb či kremáciu sa čaká aj dva týždne

NITRA – V najviac premorenom okrese na Slovensku museli pristaviť už tretí chladiarensky príves pre pacientov, ktorí podľahli ochoreniu COVID-19. Iba v priebehu decembra zomrelo v Nitre 330 ľudí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V dôsledku narastajúceho počtu úmrtí na ochorenie COVID-19, museli pri krematóriu pristaviť už tretí chladiaci príves. Prvé dva prívesy nechalo priviesť vedenie mesta, pretože v dôsledku vysokej úmrtnosti počas posledných dvoch mesiacov nestačila kapacita chladiacich boxov.

 

Súvisiaci článok: Počet mŕtvych narastá, chladiarenský príves na uskladnenie tiel má už i Trnava!

 

Ako uviedol primátor Nitry Marek Hattas, pred pandémiou bola v meste priemerná úmrtnosť 130 ľudí, pandémia spôsobila, že aktuálne je až trojnásobná. Zároveň povedal, že pohrebné služby nestíhajú a pozostalí musia čakať na pohreb svojich blízkych aj dva týždne.

 

Kritická situácia sa odrazila aj na čakacej dobe na kremáciu. Keďže krematórium v Banskej Bystrici je aktuálne mimo prevádzky, spopolnenie tiel zabezpečovalo krematórium v Nitre. Pre veľký nápor im kremáciou pomôže Dom smútku v Nových zámkoch.

 

V rámci bezpečnostných opatrení sa mŕtve telá ľudí, ktorí boli infikovaní na koronavírus, neupravujú. Pozostatky sú uložené do dvoch hygienických vakov a rakvy.

 

Mohlo by vás zaujímať: Celoplošné testovanie v Nitre odhalilo takmer tisíc nakazených, v Košiciach sa COVID-19 potvrdil u bezmála 900 osôb



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies