V Nitre pribudnú nové výpožičné miesta bicyklov aj servisné cyklostojany

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 14:47 • 2 min
V Nitre pribudnú nové výpožičné miesta bicyklov aj servisné cyklostojany

NITRA – Nové stojiská s bicyklami pribudnú v Nitre v rámci služby zdieľania bicyklov, ktorá funguje v meste od konca júla 2017. Mesto o nich rokuje s dopravným podnikom Arriva aj s občianskou iniciatívou Rozbicyklujme Nitru!, ktorá navrhla vhodné lokality pre nové stojiská. Ako informoval primátor Jozef Dvonč, nové výpožičné miesta by mohli vzniknúť pri internáte pod Zoborom, pri Lidli na Chrenovej, pri Bille na Klokočine, pri hlavnom vstupe do Agrokomplexu a v blízkosti medzimestskej zastávky pri NAY na Chrenovej.

slovakia

left justify in out

„Každý stojan znamená zhruba desať bicyklov, čiže keby ich bolo päť, tak 50 bicyklov by určite pribudlo,“ povedal Dvonč. Je však možné, že nových výpožičných miest bude až šesť, dodal. V rámci služby bike sharing sa doteraz zaregistrovalo takmer 5 000 užívateľov. Obyvatelia a návštevníci Nitry si počas vlaňajšej prvej sezóny mohli požičať niektorý zo 70 bicyklov na siedmich stanovištiach.

Na základe požiadavky iniciatívy Rozbicyklujme Nitru! kúpi mesto štyri servisné cyklostojany, na ktorých si cyklisti budú môcť opravovať základné poruchy na bicykli. Pribudnúť by mali ešte na jar. Iniciatíva tiež požaduje značenie piktogramami aj na súčasných cestách. „Je jasný pokyn pre Stredisko mestských služieb vyjsť cyklistom maximálne v ústrety tam, kde to dopravný inšpektorát dovolí,“ povedal primátor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies