V Nitre pribúda podvedených seniorov, polícia ich vyzýva na zvýšenú opatrnosť

NETKY.SK • 13 Január 2017, 13:05 • 2 min
V Nitre pribúda podvedených seniorov, polícia ich vyzýva na zvýšenú opatrnosť

NITRA – V Nitrianskom kraji stále pribúdajú pokusy podvodníkov pripraviť seniorov o úspory. Nitrianska polícia prijala vo štvrtok (12.1.) oznámenie 65-ročnej ženy, ktorú kontaktovala neznáma osoba so žiadosťou o pôžičku.

slovakia

left justify in out

"Muž sa predstavil ako kamarát jej príbuzného a správal sa veľmi priateľsky. Potreboval finančnú pomoc, údajne na výhodnú kúpu auta. Ženu presviedčal, že peniaze veľmi rýchlo vráti," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

 

Pani však podľa nej žiadne peniaze doma nemala a ani si ich nemala odkiaľ požičať. "Muž sa jej už viac neozval. Až po čase si uvedomila, že mala šťastie a podvodníkovi sa peniaze od nej nepodarilo získať," doplnila Čuháková.

 

Podľa zistení kriminalistov v denných hodinách oslovujú podvodníci svoje obete s požiadavkami, že potrebujú peniaze na kúpu auta alebo na inú vec, ktorá neznesie odklad. Vo večerných a nočných hodinách sa ozývajú pod zámienkou, že príbuzným volaného sa stala dopravná nehoda a peniaze sú potrebné na odťah vozidla, prípadne na akútnu lekársku pomoc či operáciu. Poškodení sú prekvapení, že volajúci poznal meno ich vnuka, syna alebo synovca. Pri ich vypočúvaní však polícia zistí, že páchateľa na konkrétny údaj sami naviedli.

 

Polícia opätovne žiada dôchodcov o zvýšenú opatrnosť pri komunikácii s cudzími ľuďmi. "Ak ich osloví cudzí človek s akýmkoľvek dôvodom, nech si ho nevpúšťajú do bytu a nekomunikujú s ním. Pokiaľ sa im zdá, že je jeho konanie seriózne, nech si to radšej preveria u dotyčných príbuzných. Keď páchateľ vidí, že je jeho obeť obozretná a preveruje si situáciu, od konania ustúpi a viac sa neozve," upozornila Čuháková s tým, že ak sa seniori dostanú do podobnej situácie, mali by kontaktovať políciu na bezplatnom telefónnom čísle 158.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies