V Nitre priali postup Popradu, pred Košicami majú rešpekt

NETKY.SK • 22 Marec 2013, 09:00 • 2 min
V Nitre priali postup Popradu, pred Košicami majú rešpekt

NITRA - V najkratšom možnom termíne hráči HK Nitra postúpili cez Duklu Trenčín do semifinále hokejovej Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2012/2013, v ktorom si od nedele zmerajú sily s úradujúcim slovenským vicemajstrom HC Košice.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénerského tandemu Antonín Stavjaňa - Karol Kolečáni tak mali dostatok času na regeneráciu a doliečenie zranení pred súbojmi o finále. V nitrianskej kabíne si vo východoslovenskej štvrťfinálovej sérii všetci želali postup Popradu, pretože by za súperom nemuseli cestovať ďaleko - narazili by na Piešťany. "Hoci sme držali palce Popradu, pretože lepší súper by bol pre nás jeden z dvojice Piešťany - Skalica, očakávali sme, že postúpia Košice. Majú výhodu domáceho prostredia v rozhodujúcom siedmom zápase a kvalitných hráčov, je to pre nás nepríjemný protivník," cituje oficiálny web HK Nitra obrancu Matúša Raisa.

Veľmi dôležitou súčasťou mužstva z Nitry je kanonier Roman Tománek, ktorý v tejto sezóne strelil už 39 súťažných gólov. Práve od neho bude Košičanom hroziť najväčšie nebezpečenstvo. "Keď chceme prejsť do finále, musíme zdolať každého. Súper má veľkú ľadovú plochu, čo bude naša nevýhoda. Podobne ako aj skutočnosť, že začíname vonku. To však nemusí byť až taký hendikep, ak by sme tam vyhrali aspoň jeden zápas. Doma si potom môžeme vyskúšať, aké to je, keď sa v Nitre ukončí séria. To by bolo niečo... Ale to je hudba budúcnosti, súper je veľmi silný. Som si istý, že diváci sa majú na čo tešiť, pretože séria podľa mňa bude veľmi dlhá,“ poznamenal dvadsaťsedemročný krídelník, ktorý prišiel do Nitry v januári 2012 z Banskej Bystrice. 

Postup Popradu cez Košice si želal aj útočník Tomáš Chrenko, ktorý mal na to prozaický dôvod. "Nie pre to, že by sme nechceli hrať s Košicami, ale tajne sme dúfali, že aj semifinále začneme doma. Takto budeme hrať vonku, navyše ďaleko, čo je trochu nepríjemné. Nemyslím si, že Košice sú favoritom, je to podľa mňa otvorená séria. Naši skúsení hráči majú celkom dobrú fazónu. Hoci to bude veľmi ťažká séria, verím v náš postup," povedal pre hknitra.sk T. Chrenko. 

Asistent tréner Stavjaňu Karol Kolečáni si myslí, že Košiciam zatiaľ celá sezóna v domácom prostredí vychádza. "Predpokladal som, že postúpia Košice, ktoré doma v celej sérii nezaváhali. Využili naplno lepšie postavenie po základnej časti, ktorej sme boli s nimi celý čas bok po boku. Na začiatku série je všetko otvorené, vidím to 50 na 50. Uvidíme, komu zápasy vyjdú viac. Veľmi dôležité budú už úvodné dva súboje na ľade Košičanov. Pôjdeme tam s rešpektom, pretože súper má kvalitu. Na druhej strane, začína sa od 0:0 a všetko je otvorené,“ poznamenal K. Kolečáni. 

Prvé dve stretnutia štvrťfinálovej série sú na programe v nedeľu 24. a pondelok 25. marca v Košiciach, ďalšie dva zápasy v Nitre 28. a 29. marca. Prípadné ďalšie duely sa uskutočnia v nedeľu 31. marca v Košiciach, 2. apríla v Nitre a ak stále nebude rozhodnuté o postupujúcom, siedmy duel naplánovali na štvrtok 4. apríla do košickej Steel arény.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies