V Nitre premáva maďarský turistický vláčik

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 15:47 • 2 min
V Nitre premáva maďarský turistický vláčik

NITRA – V uliciach Nitry sa v týchto dňoch objavil nový turistický vláčik. Béžovo – tmavozelený vláčik má maďarskú ŠPZ a je na ňom nápis Happy Train Hungary, čiže v preklade Šťastný vlak Maďarsko.

slovakia

left justify in out

Nový vláčik bude od piatka prevádzkovať dopravný podnik Arriva v rámci mestskej hromadnej dopravy s finančnou podporou mesta. Je však len dočasný, premávať bude v prvej polovici júna. „Vláčik vo farbách Arriva, tak, aby ladil aj so zdieľanými bicyklami, bude v prevádzke od polovice júna,“ povedala pre agentúru SITA riaditeľka pre obchod a komunikáciu Arriva Slovakia Petra Helecz. Zdieľané bicykle arriva bike majú tyrkysovú a zelenú farbu.

Na Deň detí 1. júna budú mať všetky deti do 14 rokov jazdu zdarma. Cestujúci si zároveň budú môcť vypočuť živý výklad sprievodcu. Turistický vláčik bude premávať do októbra, pozostávať bude z rušňa a dvoch vozňov s celkovou kapacitou 40 osôb. Jeden z vagónov bude mať bezbariérový prístup. „Prvé dva týždne prevádzky budú v testovacom režime, počas ktorého preveríme nastavenie cestovného poriadku a možnosť rozšírenia trasy aj do ďalších mestských častí Nitry,“ povedala Helecz. Vláčik bude premávať na trase Svätoplukovo námestie – pešia zóna – Palárikova ulica – Ulica Fraňa Mojtu – Wilsonovo nábrežie – Parkové nábrežie – Mestský Park Sihoť – Jesenského ulica – Župné námestie – Pribinovo námestie – Hrad – Župné námestie – Farská ulica – Kupecká ulica – Svätoplukovo námestie. Na hrade bude mať 20-minútovú prestávku. Ak by sa cestujúci chceli na hrade zdržať dlhšie, môžu pokračovať nasledujúcim spojom bez nutnosti kúpiť si ďalší cestovný lístok.

Starý turistický vláčik, ktorý využívali Nitrania a návštevníci mesta s prestávkou od roku 2006, už po meste jazdiť nebude. Jeho prevádzkovateľovi vypršala zmluva v roku 2017 a radnica mu ju nepredĺžila, čo zdôvodnila nedostatočnou technickou spôsobilosťou vozidla. Vláčik Nitriansky expres bol vo farbách Nitry – modrej a bielej, mal na sebe nápis Nitra a erb mesta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies