V Nitre pokračuje Mezei, prichádza muž s tvrdou strelou Milam

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 10:46 • 2 min
V Nitre pokračuje Mezei, prichádza muž s tvrdou strelou Milam

NITRA - Bronzový tím uplynulej sezóny hokejovej Tipsport extraligy HK Nitra sa dohodol na pokračovaní spolupráce s obrancom Branislavom Mezeiom, mužstvo zároveň posilní 31-ročný Američan Jamie Milam. Pod Zobor prichádza obranca, ktorý v sezóne 2007/2008 vyhral v ECHL súťaž o najtvrdšiu strelu.

slovakia

left justify in out

Mezei zostáva v rodnom meste aj v ďalšej sezóne. Dobre stavaný obranca sa vrátil do Nitry v minulom ročníku, ktorý začal v Medveščaku Záhreb. V 52 stretnutiach za HK strelil štyri góly a pridal dvanásť asistencií. 

 

Tridsaťštyriročný obranca má aj skúsenosti v NHL, kde si obliekal dresy New Yorku Islanders a Floridy Panthers. Od roku 2008 hrá v Európe, postupne za Astanu, Plzeň, Espoo, Pardubice, Lev Poprad, Jekaterinburg, Podoľsk, Záhreb a Nitru.

 

Milam má za sebou pôsobenie v ECHL, hral aj vo Švajčiarsku, Švédsku, Anglicku, Poľsku, Nórsku a Dánsku. V Nitre bude trénovať od 27. júla. "Po dohode s defenzívnejším typom obrancu, ktorým je Braňo Mezei, sme hľadali vyslovene ofenzívneho obrancu praváka s dobrou strelou, aby sme na presilové hry nemali len ľaváka Königa. Chceli sme zámorského hráča. Okrem toho, že má tvrdú strelu, máme tiež referencie, že dokáže aj pritvrdiť. Z ponuky si ho vybral tréner, preto sme sa snažili dohodnúť práve s Milamom," povedal pre hokejportal.net manažér klubu Tomáš Chrenko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies