V Nitre chcú postaviť závod za 17 miliónov eur, vďaka tomu vznikne 500 nových pracovných miest

NETKY.SK • 15 September 2016, 13:21 • 2 min
V Nitre chcú postaviť závod za 17 miliónov eur, vďaka tomu vznikne 500 nových pracovných miest

BRATISLAVA - Nová automobilka Jaguar Land Rover so sebou prináša ďalšieho investora. Zatiaľ ide o neznámu spoločnosť, ktorá by mala v nitrianskom priemyselnom parku postaviť nový závod za 17 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Pripravujeme nové priestory pre podnikanie budúcim partnerom. Plánovaná hala má vytvoriť priestor pre podnikanie v území vo väzbe na priemyselný park Sever," uviedla spoločnosť IP Nitra Automotive, ktorá predložila investičný zámer na posúdenie vplyvov na životné prostredie.


V novom závode sa budú vyrábať plastové súčiastky pre automobily, ako sú dverové panely, čelné časti áut, kryty kolies či interiérové plasty. Vďaka tejto investícii by malo vzniknúť 500 nových pracovných miest. "Realizáciou investičného zámeru dochádza k priblíženiu výroby ku zdroju, čím dochádza k racionálnej úspore prostriedkov z hľadiska ekonomického i ekologického vďaka tomu, že finálne výrobky budú spotrebované priamo u zdroja," konštatuje sa v investičnom zámere.


S výstavbou závodu by sa malo začať v úvode budúceho roka. Ukončenie výstavby je naplánované koncom budúceho roka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona