V Nikaragui dopadol 12 metrový meteorit, ľudia vychádzali v panike z domov!

NETKY.SK • 8 September 2014, 06:47 • 2 min
V Nikaragui dopadol 12 metrový meteorit, ľudia vychádzali v panike z domov!

MANAGUA - Meteorit zasiahol v noci zo soboty na nedeľu okolie medzinárodného letiska v nikaragujskom hlavnom meste Managua. Vesmírne teleso zanechalo po páde kráter široký 12 metrov a hlboký 5,5 metra. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na denník La Prensa.

slovakia

left justify in out

Miestni obyvatelia hlásili, že počuli hlasný výbuch, vizuálne sprievodné javy na nočnej oblohe však nezaznamenali. Miesto dopadu meteoritu sa nachádza v lesnatej oblasti pri Medzinárodnom letisku Augusta Césara Sandina a vojenskej leteckej základne. K lokalite mali prístup iba novinári zo štátnych médií.
      

Náraz spôsobil slabé zemetrasenie, ktoré obyvateľov vyhnalo v strachu zo svojich domov. Podľa vedcov meteorit vrazil do zemského povrchu pod uhlom zhruba 50 stupňov a môže súvisieť s asteroidom, ktorého prelet okolo Zeme bol predpovedaný na sobotňajšiu noc, uviedli pre agentúru AP astronómovia. Na našu planétu dopadne za rok približne päť meteoritov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies