V Nikarague zahynuli traja profesori z Mendelovej univerzity v Brne

NETKY.SK • 30 September 2011, 22:10 • 2 min
V Nikarague zahynuli traja profesori z Mendelovej univerzity v Brne

V Nikarague zahynuli traja profesori z Mendelovej univerzity v Brne - Svet Traja profesori Mendelovej univerzity v Brne vo veku 33, 39 a 40 rokov zahynuli v stredu pri dopravnej nehode v Nikarague. Obete, ktoré prišli o život pri čelnej zrážke s nákladným

slovakia

left justify in out

img

Traja profesori Mendelovej univerzity v Brne vo veku 33, 39 a 40 rokov zahynuli v stredu pri dopravnej nehode v Nikarague.
      Obete, ktoré prišli o život pri čelnej zrážke s nákladným vozidlom, boli súčasťou 19-členného tímu, ktorý sa dnes vracia do vlasti. V Nikarague chceli vybudovať kampus. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz i spravodajská televízia ČT24.
      Skupina 19 profesorov a študentov bola v stredoamerickej republike od začiatku septembra v rámci agrárneho rozvojového projektu. V spolupráci s partnerskou univerzitou Universidad Nacional Agraria v Manague pripravovali podmienky pre vybudovanie kampusu, zameraného na praktické vzdelávanie, s veľkým potenciálom pre uplatnenie českých absolventov a technológií.
      Českí občania sa v stredu večer vracali vo viacerých dodávkach z exkurzie v chovnej stanici kreviet v Jiquilille, keď sa jedno z ich vozidiel čelne zrazilo s protiidúcim nákladným vozidlom. To podľa informácií českých diplomatických zdrojov zrejme nebolo osvetlené. Vyšetrovanie prípadu však ešte pokračuje.
      Jediný český občan, ktorý nehodu prežil - 21-ročný vodič -, je s ťažkými zraneniami v miestnej nemocnici. Vodiča kamiónu, ktorý vyviazol s pomliaždeninami, polícia zadržala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies