V nigérijskom veľkomeste Lagos sa zrútila budova: Najmenej 30 mŕtvych!

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 18:52 • 2 min
V nigérijskom veľkomeste Lagos sa zrútila budova: Najmenej 30 mŕtvych!

LAGOS - Najmenej 30 mŕtvych si vyžiadalo zrútenie päťposchodovej budovy v nigérijskom veľkomeste Lagos, ktoré je označované za komerčnú metropolu tejto západoafrickej krajiny.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters o tom dnes informovala s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

 

Samospráva nigérijského štátu Lagos, ktorého centrum tvorí rovnomenné mesto, uviedla, že stále nedokončená budova sa zrútila v utorok po tom, ako sa vlastníci rozhodli pristavať ďalšie poschodia. Úrady pritom nedali súhlas na takýto zásah a stavenisko zapečatili.

 

V zrútenom dome, ktorý sa nachádza v lagoskej štvrti Lekki, bývali robotníci a ich rodiny. Oficiálne zdroje pôvodne uvádzali štyri obete na životoch, pohotovostné zložky však neskôr našli v sutinách ďalšie ľudské telá. Trinásť ľudí sa podľa nich podarilo zachrániť.

 

 

Murár Victor Suru, ktorý na uvedenej stavbe pracoval, uviedol, že budova sa už dávnejšie "posunula" v dôsledku dažďa, na čo ju podopreli výstuhou. Tá podľa neho "nemohla dom udržať", vlastníci "to však nechali tak a pokračovali vo výstavbe".

 

Samospráva štátu Lagos vyzvala manažérov stavebnej firmy, aby sa dobrovoľne prihlásili polícii. V opačnom prípade im hrozí zatknutie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies