V Nigérii zomrelo v dôsledku cholery už 23 ľudí

NETKY.SK • 8 September 2017, 13:14 • 2 min
V Nigérii zomrelo v dôsledku cholery už 23 ľudí

JOHANNESBURG - V dôsledku cholery od augusta v Nigérii zomrelo najmenej 23 ľudí, informoval Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA).

slovakia

left justify in out

Pre ďalšie tisícky vysídlených ľudí, ktorí prišli o domovy pre vyčíňanie extrémistickej militantnej organizácie Boko Haram, nebezpečná infekčná choroba predstavuje hrozbu.

 

Od vypuknutia ochorenia minulý mesiac miestne úrady zaznamenali viac ako 500 prípadov s podozrením na choleru, tvrdí OCHA. Väčšina z nich bola z tábora pre vysídlených ľudí Muna Garage pri meste Maiduguri, kde žije zhruba 20-tisíc osôb. Ďalšie prípady zaznamenali v podobných táboroch v okolí.

Vypuknutie cholery v štáte Borno, kde sa Maiduguri nachádza, zhoršuje už existujúcu humanitárnu krízu, ktorej Nigéria čelí v dôsledku aktivít Boko Haram. Milióny ľudí sú pre ne stále bez domova a vláda s humanitárnymi pracovníkmi zápasia s tým, ako ich všetkých nakŕmiť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies