V Nigérii zatkli vyše 40 gayov, hrozí im štrnásťročné väzenie

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 19:24 • 2 min
V Nigérii zatkli vyše 40 gayov, hrozí im štrnásťročné väzenie

LAGOS - Pri policajnej razii v hoteli na okraji nigérijskej metropoly Lagos zatkli cez víkend viac ako štyridsiatich gayov.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informoval miestny spravodajca britskej BBC. Zatknutí by sa mali v najbližších dňoch objaviť pred súdom a podľa miestnych zákonov im hrozí až štrnásťročné väzenie.

Nigéria je rozdelená prevažne na kresťanský juh a moslimský sever a jednou z mála otázok, na ktorej sa obe časti krajiny zhodnú, je nepriateľstvo k homosexuálom. Na väčšine územia krajiny hrozí za "konanie homosexuálnych činov", ako to tunajšie zákonodarstvo nazýva, 14 rokov odňatia slobody, na moslimskom severe, ktorý sa čiastočne riadi právom šaría, hrozí homosexuálom dokonca smrť.

Napriek zákazu nie je zatýkanie homosexuálov v Nigérii častým javom, pričom podľa BBC je to tak najmä preto, že sa homosexuáli boja k svojej orientácii verejne priznať a prejavovať ju.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona