V Nigérii zabíjala horúčka Lassa, podľahli jej už desiatky ľudí

NETKY.SK • 8 Január 2016, 12:25 • 2 min
V Nigérii zabíjala horúčka Lassa, podľahli jej už desiatky ľudí

WARRI - Nigérijský minister zdravotníctva Isaac Adewole vyzval Nigérijčanov, aby nepanikárili kvôli výskytu horúčky Lassa, ktorá v siedmich štátoch krajiny zabila od novembra 35 ľudí.

slovakia

left justify in out

Dr. Adewole podľa agentúry AP uviedol, že vláda už podnikla príslušné opatrenia, aby zabránila šíreniu tohto vírusového ochorenia. Minister dodal, že spomedzi 76 podozrivých prípadov horúčky je laboratórne potvrdených 14. Horúčka Lassa je pomenovaná po nigérijskom meste, kde toto akútne vírusové ochorenie spojené s vnútorným krvácaním identifikovali v roku 1969 prvýkrát.

 

Má podobné príznaky ako ebola a takisto si vyžaduje, aby zdravotníci nosili ochranný odev a pacienti boli izolovaní. Na horúčku zomrie oba jedno percento pacientov. Ochorenie prenášajú netopiere a väčšinou postihuje vidiecke obyvateľstvo žijúce v zlých hygienických podmienkach či v preplnených priestoroch. Vyskytuje sa iba v západnej Afrike. V dnes zverejnenom vyhlásení minister Adewole uviedol, že "apeluje na verejnosť, aby zachovala pokoj".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies