V Nigérii vybuchli bomby na dvoch autobusových staniciach, zahynuli desiatky ľudí

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 11:38 • 2 min
V Nigérii vybuchli bomby na dvoch autobusových staniciach, zahynuli desiatky ľudí

KANO - Najmenej 30 ľudí zahynulo v stredu večer pri výbuchoch na dvoch autobusových staniciach na severovýchode Nigérie. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie Červeného kríža a nigérijskú agentúru NAN.

slovakia

left justify in out

K výbuchom došlo v meste Gombe, metropole rovnomenného štátu Gombe. Ide zatiaľ o posledné zo série útokov v tejto západoafrickej krajine, ktoré si len tento mesiac vyžiadali viac ako 430 obetí na životoch.

 

"Výbuchy bomby si vyžiadali nie menej ako 30 životov, zatiaľ čo ďalších 105 ľudí utrpelo zranenia a previezli ich do fakultnej nemocnice v Gombe na ďalšie ošetrenie," uviedol príslušník Červeného kríža Abubakar Yakubu.

Svedkovia udalostí sa domnievajú, že počet obetí ešte výrazne stúpne. K incidentu sa doposiaľ nepriznala žiadna teroristická skupina; podozrivým je však Boko Haram, ktorý má už na svedomí množstvo podobných útokov.

 

Militanti z organizácie Boko Haram bojujú už od roku 2009 za vytvorenie prísne islamského štátu na severe Nigérie. V mene toho pripravili o život už vyše 14.000 ľudí a ďalšie stovky, vrátane dievčat a žien, uniesli. Boko Haram začiatkom roka na severovýchode Nigérie kontroloval územie s rozlohou ako Belgicko. Vládnym silám sa však túto skupinu z niektorých oblastí podarilo vytlačiť, a to aj za podpory jednotiek z Čadu, Nigeru a Kamerunu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona