V Nigérii verejne zničili štvrť milióna fliaš piva

NETKY.SK • 28 November 2013, 17:50 • 2 min
V Nigérii verejne zničili štvrť milióna fliaš piva

KANO - Sily dohliadajúce na dodržiavaní islamského práva šaría na severe Nigérie v stredu v meste Kano verejne zničili 240-tisíc fliaš piva a 320-tisíc kusov cigariet. Ide o výsledok najnovšej razie v severonigérijskej metropole.

slovakia

left justify in out

Alkohol do mesta priviezli v uplynulých týždňoch. Zadržali ho však sily "hisba", hliadky poverené kontrolou dodržiavania prísnej šaríe. Tá okrem iného prísne zakazuje požívanie alkoholu. V súlade so zákazom buldozér za pokrikovania hesla Alláhu akbar (Boh je najväčší) zlikvidoval pivo, cigarety a ďalšie tisíce litrov miestneho alkoholu známeho ako burukutu.

Islamské hliadky, ktoré majú tisíce členov, od septembra zatkli stovky ľudí na základe nariadenia vlády očistiť mesto od takzvaných "nemorálnych praktík". Sily pôsobia ako pomocný orgán civilnej polície a fungujú najmä na moslimskom severe Nigérie, kým juhu africkej krajiny dominujú kresťania. Šaríu na severe Nigérie zaviedli pred 12 rokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona