Nešťastie v Nigérii: Zrútenie cirkevnej budovy si vyžiadalo životy 67 Juhoafričanov

NETKY.SK • 17 September 2014, 17:10 • 2 min
Nešťastie v Nigérii: Zrútenie cirkevnej budovy si vyžiadalo životy 67 Juhoafričanov

LAGOS - Nigérijské pohotovostné zložky hlásia 70 mŕtvych po tragédii v meste Lagos, kde sa ešte minulý piatok zrútila budova v komplexe navštevovanom vyznávačmi kresťanského Letničného hnutia.

slovakia

left justify in out

Bilanciu v stredu zverejnil tamojší úrad civilnej ochrany, ktorého hovorca tiež priamo na mieste informoval o vyslobodení 131 živých osôb. Štátna príslušnosť obetí podľa neho zatiaľ nie je potvrdená, juhoafrický prezident Jacob Zuma však v utorok vyhlásil, že najmenej 67 z nich tvoria Juhoafričania. Vláda v Pretórii medzitým uviedla, že v budove slúžiacej ako ubytovňa sa mohlo nachádzať až 300 návštevníkov z Juhoafrickej republiky. Zuma udalosť označil za jednu z najhorších tragédií v novodobých dejinách krajiny. K zrúteniu došlo po tom, ako budovu s pôvodne dvoma poschodiami nadstavili o ďalšie tri. Členovia cirkevného spoločenstva spočiatku bránili pohotovostným zložkám, aby sa podieľali na záchranných prácach, a počet mŕtvych a zranených tak bol nejasný.

 

Vyznávači Letničného hnutia z celého sveta prichádzajú do Lagosu za tamojším "prorokom" Temitopem Balogunom Joshuom, o ktorom veria, že dokáže robiť zázraky vrátane uzdravovania chorých či oživovania mŕtvych.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies