V Nigérii odhalili "farmu" na deti

NETKY.SK • 3 Jún 2011, 08:27 • 2 min
V Nigérii odhalili "farmu" na deti

V Nigérii odhalili "farmu" na deti

slovakia

left justify in out

img

Polícia v Nigérii zatkla lekára a 32 tehotných tínedžeriek, ktoré prišli na ilegálnu kliniku porodiť deti za účelom ich ďalšieho predaja na adopciu alebo na rituály. Dnes to oznámila agentúra Reuters.
      Lekára Hyacintha Orikaru a dievčatá zatkli počas víkendovej razie v meste Aba na juhovýchode krajiny. Polícia oznámila, že razii predchádzal tip o "farme" na deti.
      Orikara tvrdí, že klinika je agentúrou pre adopcie, ktorá má pomôcť tínedžerkám s neželaným tehotenstvom. Deti podľa neho zvyčajne odovzdávajú sociálnemu úradu.
      Dievčatá vo veku od 15 do 17 rokov polícii povedali, že za deti im ponúkali v prepočte 110-125 eur - v závislosti od pohlavia. Niektorým kliniku odporučili priatelia.
      Nigérijské úrady tvrdia, že novorodenci sa niekedy predávajú za 13.000 eur párom, ktoré túžia po potomkoch. Mnohí Nigérijčania považujú bezdetnosť za kliatbu. Polícia má tiež podozrenie, že niektorí ľudia novorodencov kupujú, aby ich orgány použili pri rituáloch.
      Napriek tomu, že Nigéria je ôsmim najväčším exportérom ropy, väčšina obyvateľov najľudnatejšej africkej krajiny musí vyžiť z menej ako dvoch dolárov na deň. Okrem ilegálnych adopčných agentúr Nigéria čelí problému s obchodovaním so ženami a deťmi.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies