V Nigérii ďalšie teroristické útoky: Ozbrojenci na motorkách zastrelili 32 dedinčanov

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 08:42 • 2 min
V Nigérii ďalšie teroristické útoky: Ozbrojenci na motorkách zastrelili 32 dedinčanov

MAIDUGURI - Ozbrojenci na motorkách zabili v severovýchodnej nigérijskej dedine Gurmuši najmenej 32 ľudí. Informoval o tom vo štvrtok miestny policajný zdroj.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo v stredu popoludní na hraniciach s Kamerunom v štáte Borno, ktorý je centrom povstania militantov z Boko Haram bojujúcich za islamistický štát v nábožensky rozdelenej v Nigérii. V štáte Borno extrémisti v apríli uniesli desiatky školáčok, z ktorých viac než 200 je stále nezvestných. Od dňa únosu Boko Haram podľa agentúry Reuters zabili už najmenej 500 civilistov.

 

Nigérijský prezident Goodluck Jonathan vo štvrtok ohlásil "rozsiahlu operáciu s cieľom skoncovať s beztrestnosťou teroristov" operujúcich v krajine a ubezpečil rodičov školáčok, že s pomocou vládnych síl dosiahne ich oslobodenie. Vyjadril sa tak v televíznom príhovore pri príležitosti nigérijského Dňa demokracie. Jonathan je podľa vlastných slov odhodlaný chrániť "demokraciu, národnú jednotu a politickú stabilitu" prostredníctvom "totálnej vojny proti terorizmu". Nigérijský prezident oznámil, že v záujme porážky nepriateľa bezpečnostné sily oprávnil použiť "akékoľvek nevyhnutné prostriedky v súlade s právom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona