V Nigérii budú mať nové ministerstvo: Neuhádnete, čím sa má zaoberať!

NETKY.SK • 13 December 2017, 15:00 • 2 min
V Nigérii budú mať nové ministerstvo: Neuhádnete, čím sa má zaoberať!

Nigérijský guvernér sa rozhodol zriadiť úplne nové ministerstvo, akým sa rozhodne nemôže pochváliť každý štát.

slovakia

left justify in out

Väčšina svetových štátov sa v rámci tvorby ministerstiev drží istých zaužívaných pravidiel, teda zastrešuje nimi tie najdôležitejšie oblasti fungovania konkrétnej krajiny. Obvykle sa svojim zameraním v jednotlivých oblastiach sveta veľmi nelíšia. Nigéria však bude výnimkou. Guvernér Rochas Okorocha sa rozhodol, že miestnym ľuďom vylepší život a založil Ministerstvo šťastia a partnerského naplnenia.

 

Napriek jeho pôvodným očakávaniam sa s veľkým pochopením na verejnosti nestretol. Navyše, jeho vedením poveril svoju sestru Ogechi Ololo. Ľudia nerozumejú, akým spôsobom môže takéto ministerstvo vlastne fungovať a čo má byť jeho cieľom. V jednom z vyhlásení sa písalo, že by malo usmerňovať ostatné ministerstvá a orgány tak, aby konali ku spokojnosti a šťastiu ľudí.

 

Nigérijčania takéto rozhodnutie prijali rozporuplne, pretože Okorocha je v krajine známy svojim nehospodárnym nakladaním s financiami a to napriek tomu, že sa štát zmieta v kríze. Podľa viacerých údajov má podlžnosti voči dôchodcom aj štátnym zamestnancom. Nechápu preto, aké opodstatnenie má zakladanie nového, navyše takto kontroverzného, ministerstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies