V niekoľkých obciach a v Zlatých Moravciach sa dnes opäť volí

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 07:30 • 2 min
V niekoľkých obciach a v Zlatých Moravciach sa dnes opäť volí

BRATISLAVA - V niekoľkých slovenských obciach a meste Zlaté Moravce sa dnes opäť otvárajú volebné miestnosti. Šesť obcí si v doplňujúcich voľbách vyberá nového starostu, Zlaté Moravce primátora. V ďalších obciach dopĺňajú miestnych poslancov. Dôvody na opakované voľby sú rôzne.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia Zlatých Moraviec idú k urnám preto, že bývalá primátorka Serafína Ostrihoňová musela zo svojej funkcie odstúpiť. Krajský súd v Nitre ju totiž odsúdil na dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na dva roky. Súd uznal Ostrihoňovú a podnikateľa Viliama Ondrejku za vinných z prečinu podvodu formou spolupáchateľstva. Mali sa ho dopustiť pri prevode pozemkov pod priemyselným parkom.

 

Pre odsúdenie musel odstúpiť aj starosta obce Ladomirová Ladislav Bojčík, ktorý mal na základe falošných dokladov získať dotáciu od Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Bardejove vo výške 4500 eur. Obyvatelia obce si tak musia zopakovať voľby.

 

Starostov si vyberajú aj obce Marianka, Bodza, Domadice, Visolaje a Veľká Franková. V Marianke, Domadiciach a Visolajoch sa doterajší starostovia vzdali funkcie. V Bodzi a Veľkej Frankovej starostovia zomreli.

 

Poslancov zastupiteľstiev dopĺňajú v obciach Zemplín, Kostolná Ves, Veľká Čausa, Ardanovce, Rimavské Zalužany, Jalová a Parihuzovce. Voľby mali byť aj v obci Ondavka, ľudia si tam mali vybrať starostu aj poslancov. Ale keďže nie sú kandidáti, voľby sa nekonajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona