V NHL rozdávali prvé trofeje, tešili sa St. Louis, Ovečkin, Crawford a Emery

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 09:53 • 2 min
V NHL rozdávali prvé trofeje, tešili sa St. Louis, Ovečkin, Crawford a Emery

NEW YORK - Útočníci Martin St. Louis z Tampy Bay, Alexander Ovečkin z Washingtonu a brankári Corey Crawford s Rayom Emerym z Chicaga sa stali držiteľmi prvých individuálnych ocenení v zámorskej hokejovej NHL za skrátenú sezónu 2013.

slovakia

left justify in out

St. Louis je historicky najstarším držiteľom Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti NHL. Krídelník Tampa Bay Lightning získal trofej vo veku 37 rokov za 60 tohtosezónnych bodov (17 gólov a 43 asistencií). Doteraz bol najstarším víťazom podľa NBC Bill Cook, ktorý vyhral kanadské bodovanie ako 36-ročný v ročníku 1932/33. V modernej ére patril doteraz primát Gordiemu Howovi, ktorý ako 34-ročný v sezóne 1962/63 nazbieral 86 bodov. 

St. Louis získal Art Ross Trophy druhýkrát v kariére. Prvý raz sa mu to podarilo ešte v ročníku 2003/04, keď dostal aj Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hokejistu a s Tampou vybojoval Stanleyho pohár. Jeho 60 bodov v 48 stretnutiach by mohlo v prepočte na kompletnú 82-zápasovú sezónu znamenať 103 bodov. Pred rokom bol najproduktívnejším hráčom 109-bodový Jevgenij Malkin. 

Ovečkin má Trofej Maurica Richarda pre najlepšieho strelca základnej časti. Kanonier Washingtonu sa stal prvým trojnásobným víťazom ceny, ktorú udeľujú len trinásť rokov. Ovečkin strelil v skrátenom ročníku 32 gólov, o tri viac ako Steven Stamkos z Tampy Bay. Dvadsaťsedemročný Rus za trofej vďačí zlepšeniu v druhej časti sezóny, v posledných osemnástich dueloch dosiahol devätnásť presných zásahov. Trofej Maurica Richarda si prevzal už v rokoch 2008 a 2009. Ovečkin je tohtosezónnym lídrom štatistík v NHL aj v počte striel na bránku (220) a gólov v presilovkách (16). 

Brankári Chicaga Corey Crawford a Ray Emery vyhrali Trofej Williama M. Jenningsa pre gólmanov klubu s najnižším počtom inkasovaných gólov. Dvojica mužov s maskou Blackhawks inkasovala celkovo 102-krát, čo je o dva góly menej, ako lovili zo siete brankári Ottawy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona