V NHL navrhujú dvojminútový trest pre trénera za neúspešnú výzvu

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 14:18 • 2 min
V NHL navrhujú dvojminútový trest pre trénera za neúspešnú výzvu

CHICAGO - Ak si tréner tímu NHL vyžiada u rozhodcov zopakovanie spornej situácie na videu a nebude mať pravdu, riskuje dvojminútový trest za zdržiavanie hry namiesto doterajšieho odobratia time-outu. Taký je jeden z návrhov, ktoré odzneli na stretnutí generálnych manažérov v Chicagu v súvislosti s možnými zmenami pravidiel v najprestížnejšej klubovej hokejovej súťaži na svete.

slovakia

left justify in out

Na uvedenie tohto návrhu do praxe je potrebné jeho schválenie súťažnou komisiou NHL a NHLPA a Radou guvernérov NHL. Toto odporúčanie sa týka len sporných momentov v súvislosti s postavením mimo hry, nie nedovolenej hry smerom k brankárovi súpera.

 

Otcovia tejto myšlienky očakávajú, že sa tým zredukuje počet trénerských "výziev" na opakovanie údajne ofsajdových situácií. V práve skončenej sezóne tréneri využili toto právo až 131-krát, čo predstavuje nárast o 32% oproti predchádzajúcemu súťažnému ročníku.

"Máme informácie, že súťažná komisia nemá rada časté využívanie pravidla o výzvach na postavenie mimo hry. Chceme s tým teda niečo robiť. Rovnako sú na tom aj fanúšikovia, médiá a najmä hráči. Verím, že toto je jeden zo spôsobov, ako eliminovať využitie tohto pravidla trénermi," uviedol viceprezidenet pre hokejové operácie NHL Colin Campbell na webe NHL. Podľa jeho slov 30 z 31 klubov súčasnej NHL podporuje toto nové odporúčanie, ktoré podporuje pôvodný zámer zavedenia tohto pravidla - minimalizovať góly dosiahnuté po "nelegálnom" prechode do útočného pásma.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona