V Newyorskej Metropolitnej opere prerušili predstavenie: Muž vysypal do orchestriska popol človeka!

NETKY.SK • 30 Október 2016, 09:11 • 2 min
V Newyorskej Metropolitnej opere prerušili predstavenie: Muž vysypal do orchestriska popol človeka!

NEW YORK - Newyorská Metropolitná opera zastavila v sobotu popoludňajšie predstavenie, pretože jeden z divákov vysypal do orchestriska "neznámy prášok", ktorý by podľa polície mohol byť popolom nejakého človeka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

 

Zrušené bolo aj večerné predstavenie, ako napísala Metropolitná opera na svojej stránke na Facebooku. Dodala tiež, že úrady prípad vyšetrujú.

 

Hoci polícia ešte nepotvrdila pôvod prášku či zosnulú obeť, predstaviteľ newyorskej polície John Miller povedal, že najmenej jeden návštevník opery hlásil, že sa rozprával s mužom, ktorý plánoval rozsypať popol "svojho priateľa, učiteľa vo sfére opery".

 

Podľa Millera muž nepochádzal z mesta New York.

 

Hovorca Metropolitnej opery Sam Neuman uviedol, že sobotňajšie predstavenie opery William Tell talianskeho skladateľa Gioacchina Rossiniho bolo kvôli incidentu zrušené počas druhej prestávky.

Osoba, ktorá prášok rozsypala, ušla a pátrali po nej.

 

Hovorca opery Neuman pripomenul, že diváci si môžu s Metropolitnou operou dohodnúť iný termín návštevy predstavenia William Tell.

 

Rossiniho hudobné dielo o švajčiarskom ľudovom hrdinovi a zázračnom strelcovi z kuše Williamovi Tellovi je v programe Metropolitnej opery prvýkrát po vyše 80 rokoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies