V Newtowne pochovali prvé dve obete školskej masakry

NETKY.SK • 18 December 2012, 07:52 • 2 min
V Newtowne pochovali prvé dve obete školskej masakry

V Newtowne pochovali prvé dve obete školskej masakry - Svet V meste Newtown v americkom štáte Connecticut, otrasenom masakrou v miestnej škole z minulého týždňa, sa dnes konali pohreby prvých dvoch obetí - vrátane najmladšieho zabitého chlapca. Minulý pi

slovakia

left justify in out

img

 V meste Newtown v americkom štáte Connecticut, otrasenom masakrou v miestnej škole z minulého týždňa, sa dnes konali pohreby prvých dvoch obetí - vrátane najmladšieho zabitého chlapca.


Minulý piatok 20-ročný Adam Lanza zastrelil v základnej škole v Newtowne 20 detí vo veku šesť a sedem rokov a šesť jej zamestnankýň, vrátane riaditeľky a psychologičky.

O presných detailoch toho, čo sa počas piatkovej streľby stalo, je stále "príliš ťažké" hovoriť, povedal dnes novinárom predstaviteľ štátnej polície Paul Vance. Miestni predstavitelia si však podľa vlastných slov nie sú istí, či školu vôbec niekedy znova otvoria.

V Newtowne dnes pochovali najmladšiu obeť masakry - Noaha Poznera, ktorý len pred dvoma týždňami oslávil šieste narodeniny - a jeho spolužiaka, tiež šesťročného Jacka Pinta. Noahova sestra-dvojča Arielle, ktorá bola v inej triede, prežila.

Pred pohrebným ústavom, kde príbuzní smútili za Noahom, položili dvoch medvedíkov, kyticu bielych kvetov a jednu červenú ružu pod javor, informovala agentúra AP.

Chlapcov pochovali deň po tom, ako sa obyvatelia mesta, v ktorom už zvesili veľkú časť vianočnej výzdoby, zišli na večernej zádušnej omši, kde americký prezident Barack Obama vyhlásil, že urobí všetko, čo je v jeho silách, aby zabránil podobným masakrám.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies