V New Yorku začali budovať strechu nad hlavným dvorcom

NETKY.SK • 24 November 2014, 12:18 • 2 min
V New Yorku začali budovať strechu nad hlavným dvorcom

NEW YORK - V grandslamovom tenisovom areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center v New Yorku už začali budovať zaťahovaciu strechu nad hlavným dvorcom Arthur Ashe Stadium s diváckou kapacitou 22 500 miest.

slovakia

left justify in out

Stavitelia zatiaľ vztýčili 2 z 24 stĺpov s výškou 50 metrov, ktoré budú podporovať novú 5000-tonovú konštrukciu. Priamo na terajšiu stavbu nemohli nový prvok inštalovať, pretože by to ohrozilo statiku. Pôvodne plány totiž nerátali s možnou budúcou záťažou navyše.

 

Denník New York Times pripomenul, že finalizácia príde na rad až po US Open 2015 z prelomu augusta a septembra. Strecha bude k dispozícii od sezóny 2016. Národná asociácia USTA ohlásila celkovú rekonštrukciu s rozpočtom viac ako pol milióna dolárov vlani. Na rok 2017 pribudne zaťahovacia strecha aj nad 15-tisícovým kurtom Louis Armstrong Stadium. Okrem toho kompletne vynovia dvorec The Grandstand. 

 

Finále dvojhry mužov na medzinárodných otvorených majstrovstvách USA sa v rokoch 2008 - 2012 pre nepriazeň počasia vždy konalo až v pondelok tretieho týždňa. Napokon ho z preventívnych dôvodov takto naplánovali vopred na sezóny 2013 a 2014, čo sa napospol nestretlo s priveľmi pozitívnou odozvou. V roku 2015 sa bude končiť v nedeľu - ak to poveternostné podmienky dovolia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona