V New Yorku vytvorili najväčšiu perníkovú dedinu na svete!

NETKY.SK • 20 December 2013, 06:43 • 2 min
V New Yorku vytvorili najväčšiu perníkovú dedinu na svete!

NEW YORK - Perníková dedina, ktorú v týchto dňoch predstavili v americkom meste New York, je podľa Guinnessovej knihy rekordov najväčším výtvorom svojho druhu na svete. Informovala o tom stanica WNBC.

slovakia

left justify in out

Približne 1,5 tonová cukrárska štruktúra s názvom GingerBread Lane je momentálne vystavená pre verejnosť v New York Hall of Science v miestnej štvrti Queens. Záujemcovia si ju budú môcť pozrieť do 12. januára.

GingerBread Lane s rozlohou 28 metrov štvorcových je vyhotovená výlučne z jedlého perníkového cesta, rozličných poliev a cukríkov. Zástupcovia Guinnessovej knihy rekordov ju oficiálne vyhlásili za najväčšiu perníkovú dedinu sveta. Skladá sa zo 160 medovníkových domov, množstva cukrovinkových stromov, ale aj električiek, vlakov, metra a klziska. Výroba diela, ktorého duchovným otcom je šéfkuchár Jon Lovitch, trvala jeden rok. Po ukončení výstavy dielo rozdajú ľuďom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona