V New Yorku vystavia kostýmy zo Star Wars, diváci sa oboznámia aj s výrobným procesom

NETKY.SK • 13 November 2015, 11:20 • 2 min
V New Yorku vystavia kostýmy zo Star Wars, diváci sa oboznámia aj s výrobným procesom

NEW YORK - Vo výstavných priestoroch Discovery Times Square v New Yorku otvoria expozíciu kostýmov a rekvizít z filmovej série Star Wars (1977, 1980, 1983, 1999, 2002, 2005 a 2015). Putovná výstava Star Wars and the Power of Costume štartuje v sobotu 14. novembra a potrvá do 5. septembra 2016.

slovakia

left justify in out

"Chceli sme priniesť obľúbené postavy a zároveň sa porozprávať o tvorivom procese, ktorý sprevádzal dizajn týchto kostýmov," povedala pre agentúru Reuters manažérka Lucas Museum of Narrative Arts Laela French. Interaktívny projekt vznikol zo spolupráce Smithsonianského inštitútu a spoločnosti Lucasfilm a nechýbajú v ňom bikiny, ktoré mala na sebe princezná Leia vo filme Star Wars: Epizóda VI - Návrat Jediov (1983), Chewbaca či odev Darth Vadera. Medzi exponátmi, ktorých je na výstave viac ako sedemdesiat, budú aj kostýmy z najnovšej snímky Star Wars: Epizóda VII - Sila sa prebúdza, ktorú do slovenských kín uvedú 17. decembra.


Siedmu epizódu Hviezdnych vojen režíroval J.J. Abrams. Zahrali si v nej napríklad Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Max von Sydow, Anthony Daniels, Warwick Davis, Adam Peter Mayhew, Kenny Baker, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Gwendoline Christie, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Crystal Clarke či Christina Chong. Príbeh sa bude odohrávať 30 rokov po udalostiach z filmu Star Wars: Epizóda VI - Návrat Jediov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies