V New Yorku si pripomenú Johna Lennona spomienkovým koncertom

NETKY.SK • 16 September 2010, 07:13 • 2 min
V New Yorku si pripomenú Johna Lennona spomienkovým koncertom

V New Yorku si pripomenú Johna Lennona spomienkovým koncertom - Kultúra Novembrovým koncertom si v New Yorku chcú pripomenúť nedožité 70. narodeniny zavraždeného Johna Lennona.

slovakia

left justify in out

img

Novembrovým koncertom si v New Yorku chcú pripomenúť nedožité 70. narodeniny zavraždeného Johna Lennona.
      Na podujatí, ktorého výťažok poputuje v duchu odkazu exbeatla na konto nadácie Playing for Change, bojujúcej hudbou za mier vo svete, by mali vystúpiť aj Patti Smithová, Cyndi Lauperová a Jackson Browne.
      Dejiskom koncertu, ktorý sa uskutoční 12. novembra, teda viac ako mesiac po Lennonových nedožitých narodeninách, bude Beacon Theatre.
      Predbežne nie je známe, či sa na koncerte zúčastní aj vdova po slávnom hudobníkovi Yoko Ono.
      Japonská umelkyňa žijúca v New Yorku už skôr avizovala na 9. októbra vystúpenie s formáciou Plastic Ono Band na Islande. Navyše by na ostrove pred Reykjavíkom rada dosiahla slávnostné osvetlenie tamojšej veže Imagine Peace Tower.
      Súčasťou spomienkových akcií by malo byť aj udelenie mierového štipendia Johna Lennona a Yoko Ono v jednom zo slávnych islandských objektov, v podniku Höfdi, v ktorom sa v roku 1986 na neformálnom summite stretli vtedajší najvyšší predstavitelia USA a ZSSR, Ronald Reagan a Michail Gorbačov.
      John Lennon sa narodil 9. októbra 1940 v anglickom Liverpoole. V ôsmy decembrový deň roku 1980 ho pred newyorským bydliskom zastrelil jeho fanatický obdivovateľ Mark David Chapman.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies