V New Yorku sa začal súd s Webbom, cíti sa nevinný

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 10:36 • 2 min
V New Yorku sa začal súd s Webbom, cíti sa nevinný

NEW YORK - Jeffrey Webb, jeden zo siedmich zatknutých funkcionárov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) zapletených do korupčného škandálu, sa cíti nevinný. Bývalý viceprezident FIFA a niekdajší prezident CONCACAF to vyhlásil v sobotu na federálnom súde v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročného funkcionára z Kajmanských ostrovov vydal vo štvrtok Švajčiarsky federálny súd do USA, kde čelí obvineniam z korupcie. Podľa amerických vyšetrovateľov mal pri predaji televíznych práv prijať v úplatkoch milióny dolárov. V sobotu sa v newyorskom Brooklyne začalo súdne konanie, kde sa podľa agentúry AP okrem Webba objavila aj jeho žena, jej rodičia a stará mama. Bližšie podrobnosti nie sú známe, Webbov právny zástupca odmietol prezradiť detaily procesu.

 

Sedmičku funkcionárov zatkli 27. mája v Zürichu pred kongresom FIFA. Dôvodom boli obvinenia z rozsiahlej korupcie, ktoré voči nim vzniesla americká justícia. USA podali začiatkom júla oficiálnu žiadosť o ich vydanie, s čím súhlasil iba Webb. Zostávajúcich šesť sa extradícii bráni.

 

Celkovo bolo na základe vyšetrovania amerických úradov z úplatkárstva obvinených 14 osôb, deväť funkcionárov FIFA a päť spolupracovníkov marketingových firiem zaoberajúcich sa okrem iného predajom vysielacích práv. Spájaní sú s úplatkami presahujúcimi za ostatné dve desaťročia 150 miliónov dolárov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies