V New Yorku sa uskutoční hromadný pochod proti policajnému násiliu

NETKY.SK • 12 December 2014, 19:14 • 2 min
V New Yorku sa uskutoční hromadný pochod proti policajnému násiliu

MOSKVA - Globálna hackerská skupina Anonymous vyzvala obyvateľov amerického mesta New York, aby sa pridali k protestnému "pochodu miliónov" proti policajnému násiliu, ktorý sa uskutoční v sobotu. Iniciatíva je reakciou na zavraždenie viacerých černochov belošskými policajtmi a ich nepotrestanie.

slovakia

left justify in out

"Požadujeme spravodlivosť. Pre Mika Browna. Pre Erica Garnera. Pre Akaia Gurleyho. Pre všetky obete rasistických vražedných policajtov," uviedla dnes skupina Anonymous na sociálnej sieti Facebook.

 

 

 


     

Podujatie prezývané aj "Deň hnevu" sa má začať o 14.00 h miestneho času (20.00 h SEČ) v manhattanskom Washington Square Park, vo štvrti, kde sa za uplynulé týždne odohrali demonštrácie proti rozhodnutiu tzv. veľkej poroty neobviniť policajta zodpovedného za smrť Erica Garnera, ktorý zahynul v júli pri zatýkaní.
     

Protest prišiel po tom, ako veľká porota v meste Ferguson zbavila obvinení belošského policajta vo veci zabitia černošského tínedžera Michaela Browna, zastreleného v auguste takisto pri zatýkaní.
     

K najnovšiemu zabitiu Afroameričana došlo v New Yorku, keď začínajúci policajt bez varovania zastrelil Akaia Gurleyho, pripomenul spravodajský portál Sputnik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona