V New Yorku sa objavili nové garáže. Akurát, že nie sú pre autá, ale pre psov...

NETKY.SK • 25 December 2017, 07:00 • 2 min
V New Yorku sa objavili nové garáže. Akurát, že nie sú pre autá, ale pre psov...

Bojíte sa nechať svojho psa samého na ulici, kým vy nakupujete? V New Yorku tento problém vyriešili originálnym spôsobom. V uliciach Brooklynu inštalujú špeciálne garáže, v ktorých môžu ľudia zviera na určitý čas nechať. Garáže dokonca disponujú internetovým pripojením a kamerou, aby ľudia mohli svojich miláčikov pozorovať na diaľku.

slovakia

left justify in out

Zakladateľkou projektu je Chelsea Brownridgeová zo Severnej Karolíny. Bola naštvaná, že svojho psíka Watsona musela stále viac nechávať doma, pretože v mnohých podnikoch mali zvieratá vstup zakázaní, píše server Novinky.cz. A tak vymyslela Dog parker. 

 

Ide o špeciálnu psiu búdu, ktorá je vybavená vysokorýchlostným internetovým pripojením, vďaka ktorému môžu majitelia na diaľku meniť psovi teplotu v príbytku, alebo sa naň dívať prostredníctvom zabudovanej kamery. 

 

Garáž je  zostrojená tak, aby sa pes vo vnútri cítil čo najpohodlnejšie. Brownridgeová vraj pri vývoji  spolupracovala s veterinármi.

 

Aby obyvatelia New Yorku mohli túto službu využívať, musia sa zaregistrovať na internete alebo si stiahnuť do mobilu príslušnú aplikáciu. Tam nájdu mapu, ktorá im ukáže všetky garáže, ktoré sa v meste nachádzajú. Prvý týždeň nie je služba spoplatnená, potom si firma začne účtovať 30 centov za minútu.

 

Firma sa tiež usiluje o spoluprácu s miestnymi podnikmi, snaží sa prehovoriť ich majiteľov, aby si psie garáže nainštalovali pred vchod. Keď prejavia záujem, musia potom platiť firme 50 dolárov mesačne.

 

Obyvatelia si novinku zatiaľ pochvaľujú. "Môžem si vziať Cinnamon kdekoľvek so sebou, takže ju zároveň aj vyvenčím. A kým nakupujem, ona si pekne odpočinie. Viem, že je tam v bezpečí, a to je dôležité," povedala agentúre Reuters Thea Domberová, jedna z prvých užívateliek.

 

Momentálne je po celom Brooklyne rozmiestnených 45 psích garáží, firma však plánuje rozšírenie aj do iných neworských štvrtí. V budúcom roku chce naviac expandovať aj do iných štátov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona