V New Yorku inštalujú na uliciach stĺpiky proti útokom vozidlami

NETKY.SK • 3 Január 2018, 11:58 • 2 min
V New Yorku inštalujú na uliciach stĺpiky proti útokom vozidlami

NEW YORK - Obyvateľov a návštevníkov New Yorku majú ochrániť pred možnými útokmi vozidlom dodatočné stĺpiky, ktoré radnica rozmiestni na verejných priestranstvách.

slovakia

left justify in out

Pribudnúť má viac ako 1500 takýchto stĺpikov, čo si vyžiada investície vo výške 50 miliónov dolárov (41 miliónov eur), oznámil starosta Bill de Blasio. "Tieto stĺpiky zaistia, že vozidlá sa nikdy nebudú môcť dostať tam, kde sú chodci," povedal de Blasio.

 

Vlani v máji vrazilo auto do skupiny chodcov na newyorskom námestí Times Square, pričom zahynula jedna žena a 22 ďalších ľudí utrpelo zranenia. Koncom októbra zasa útočník nasmeroval dodávku medzi cyklistov a chodcov v južnej časti Manhattanu, čoho výsledkom bolo osem mŕtvych a 12 zranených.

 

Zátarasy z betónu a pevné či výsuvné stĺpiky sa používajú vo svete na ochranu priestranstiev pred útokmi vozidlom už niekoľko rokov. Niekedy býva ich vzhľad prispôsobovaný okolitému prostrediu, čoho príkladom sú veľké betónové písmená pred futbalovým štadiónom Emirates Stadium v Londýne, ktorý otvorili v roku 2006.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona