V New Yorku osadia sochu Kapitána Ameriku

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 15:15 • 2 min
V New Yorku osadia sochu Kapitána Ameriku

NEW YORK - V newyorskom Brooklyne osadia sochu komiksového hrdinu Kapitána Ameriku. Takmer štyri metre vysoká figúra z bronzu bude nad hlavou držať štít s hviezdou.

slovakia

left justify in out

Podstavec má zasa zdobiť nápis "Som len dieťa z Brooklynu". Túto vetu povedal hrdina v podaní Chrisa Evansa v snímke Captain America: Prvý Avenger (2011). O osadenie sochy sa postarajú spoločnosti Marvel Entertainment a The Walt Disney Company. Iniciatíva vznikla pri príležitosti 75. výročia vydania prvého komiksu o Kapitánovi Amerikovi. Ešte pred samotným odhalením sochy v brooklynskom Prospect Parku, ktoré je naplánované na 10. augusta, ju spoločnosti predstavia na tohtoročnom festivale Comic-Con v San Diegu a na ďalších miestach.

 

Hoci komiks o Kapitánovi Amerikovi z dielne spoločnosti Marvel začal vychádzať v roku 1941, hrdina získal celosvetovú popularitu až pre novodobé filmové spracovania jeho príbehov. Išlo pritom o snímky Captain America: Prvý Avenger, Captain America: Zimný vojak (2014) a Captain America: Občianska vojna (2016). Vo všetkých tituloch Stevea Rogersa alias Kapitána Ameriku stvárnil spomínaný Chris Evans, ktorý si túto úlohu zopakoval aj vo filmoch Avengers: Pomstitelia (2012), Avengers 2: Vek Ultrona (2015) a Ant Man (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies