V New Yorku objavili zázračný nápoj: Navodí vám eufóriu, no neškodí zdraviu ako alkohol!

NETKY.SK • 14 Február 2018, 15:30 • 2 min
V New Yorku objavili zázračný nápoj: Navodí vám eufóriu, no neškodí zdraviu ako alkohol!

Newyorčania objavili revolučný nápoj, ktorý vás zbaví stresu a napätia, no pritom neobsahuje alkohol.

slovakia

left justify in out

New York je pulzujúce, rušné a ambiciózne mesto. Ten, kto má túžbu dosiahnuť niečo veľké, často sa vydá práve sem. V ruchu takejto metropoly, v neúnavnej snahe plniť svoje ciele sa človek veľmi rýchlo unaví a podľahne stresu či depresiám. A keď svoj výkon na 150 percent svojich možností už nezvláda, strávi večer v bare s priateľmi a pohárikom. Ale to ráno „po tom“ je ešte horšie...

 

Mladí newyorskí alternatívci však objavili niečo lepšie. Ide o nápoj, ktorý navodzuje pocit uvoľnenia, zbaví vás stresu, dodá energiu a privodí eufóriu, no nemá žiadne vedľajšie účinky tak, ako alkohol. Navyše podporuje sústredenosť a kreativitu, preto môže byť vhodným pomocníkom pri práci. Jeho názov je kava.

 

Kava je nápoj, ktorý pochádza z Ázie, tu si ho dopriavali už dávno pred tým, než ho objavil „západný svet“. Ide o koreň, ktorý sa pomelie, zaleje sa vodou a následne sa dôkladne precedí, aby sa eliminovala nežiadúca pachuť rastliny. Nepije sa však čistý, funguje len ako prísada do ovocných štiav a iných chuťovo výrazných dobrôt.

 

Jeho milovníci hovoria, že už krátko po vypití prvého dúšku pocítite mierne tŕpnutie úst (podobne ako pri alkohole) a dostaví sa uvoľňujúci pocit. Nejde však o žiadnu drogu, tento koreň zdraviu neškodí. Tvrdí to aj odborník Zbigniew Dumienski z Univerzity v Auckladne, ktorý ho vyhlasuje za absolútne bezpečný.

 

Kava sa v USA objavila už v priebehu 90. rokov, no vtedy rastlina nedosahovala požadovanú kvalitu a rýchlo sa na ňu zabudlo. Momentálne ale zažíva svoju renesanciu a zrejme na to nikdy nebola vhodnejšia doba, než práve teraz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies